Wij maken alles zelf, ook de sausjes zodat wij u gemakkelijk kunnen informeren, welke allergenen in onze producten voor komen.
Gluten
Onze gerechten worden gebonden door een groentebouillon en niet door zetmeel. Daardoor zijn al onze gerechten glutenvrij, behalve het indiaas brood en de samosa’s.(nr 10 +11op de kaart) De voorgerechten nr 15 + nr 16 on puree bevatten ook Indiaas brood. Heeft u een hele sterke allergie dan raden wij u af om gefrituurde voorgerechten te eten omdat er in diezelfde olie ook glutenhoudende producten gefrituurd worden. Bv de paperdam die u als welkoms amuse krijgt, is gemaakt van kikkererwtenmeel maar wordt gefrituurd. Vermeld wel altijd aan de bediening dat u glutenvrij eet, omdat in sommige gerechten gebakken gepaneerde uitjes als decoratie worden gebruikt. De bediening kan de kok dan informeren om die weg te laten.
Eieren en producten op basis van ei
Alleen het Indiaas brood, nan, bevat ei.
Noten
Al de milde gerechten bevatten cashewnoten. Op de menukaart staat achter elk gerecht vermeld of het gerecht mild is. Op de milde gerechten wordt als decoratie amandelen gebruikt. Pistachenoten worden gebruikt in kulfi en Bangla mythai bij de nagerechten.
Melk en producten op basis van melk (lactose)
Het indiaas brood bevat melk. De panneer (indiase kaas) wordt gemaakt van volle melk; (nr 6 voorgerecht en nr 50,51,en 52 hoofdgerechten). De vegetarische thali (nr 56) bevat ook panneer, maar op uw verzoek kan er een ander vegetarisch gerecht worden gemaakt.
Alle milde gerechten bevatten room, behalve dal kosori (nr 54 op de kaart),die wordt gemaakt mbv kokosmelk. De room kan ook vervangen worden door sojaroom. Dus ook met een lactose allergie kunt u milde gerechten bestellen.
2 koude sausjes worden gemaakt op basis van yoghurt: paperdamsausje (geel) en tandoori-saus (rood).
Raitha bij de bijgerechten wordt gemaakt van yoghurt.
Bij de nagerechten bevatten het ijs en de gulap jam melkproducten, behalve het mango-papaya ijs en bangla mythai, die zijn vegan.
Lassi: Indiase drank bestaat mede uit melkhoudende producten.
Vis en schaaldieren
De visgerechten en schaaldiergerechten staan vermeld op de kaart. (voorgerechten nr 5, 15 en 16, hoofdgerechten nr 41 t/m 49 en nr 62 en 69).
Wij gebruiken geen pinda’s, soja, selderij, mosterd, sesamzaad,lupine of weekdieren.